Blog
The missing link between the future and businesses.

Enkele maanden geleden kreeg ik de opdracht om mijn thesis te schrijven. Ik koos hierbij voor de problematiek tussen the nextgeneration en werkgevers te behandelen omdat het een onderwerp is dat niet al te ver van mijn bed ligt. Tevens is het een onderwerp waarin ik mijn eigen visie en ervaring kan delen. Ik ben de nextgeneration, en dus de toekomst of het nu als werknemer of ondernemer zal zijn.

Om mijn thesis nog dichter bij de realiteit de brengen koos ik ervoor dit in samenwerking te doen met NextGenity, de schakel binnen Point Urban die onder meer ACTIEF bezig zijn met deze problematiek op een verantwoorde manier van de kaart te schuiven door de juiste bruggen te bouwen en de bijhorende ontwikkelingen hierbij te introduceren.

Hierbij een stukje uit de conclusie van mijn thesis:

“ I hope the statement has been made, organizations need the NextGen to step out of their comfort and form the future of their business as much as the NextGen need businesses and third parties to support them in their growth. Using the NextGen’s social strength, fresh views and their desire for freedom in the right way, businesses will finally start creating partnerships instead of gaps.

On the other hand, the NextGen will have to put in the efforts to make the desired change work. It became very clear to me that partnerships will be crucial to the development of the companies of the future. Focusing on the businesses and leaving the NextGen out of the picture, will not work.

It’s essential to combine all the forces in the process. It’s one thing to state that the NextGen are optimistic about their career, it’s another to keep it that way.

-

Bouchra Hamdaoui