Blog
Ben jij NextGenIty-Proof?

Diversiteit op alle vlakken is belangrijk voor je

NextGenIty is opgegroeid in een superdiverse maatschappij. Alleen al in Antwerpen tellen we ongeveer 170 nationaliteiten, een echte wereldstad dus. Voor NextGenIty is deze superdiversiteit de normaalste zaak. Ze handelen naar deze superdiversiteit, hechten veel waarde aan diversiteit in al haar facetten (religie, leeftijd, sociale status, ethniciteit, gender).

Dit zowel op de werkvloer, voor en in de klas, binnen de politiek, in de media, etc. Redenen voor een diverse team of interne diversiteit zijn er genoeg, één daarvan is dat door interne diversiteit vindt je als organisatie een natuurlijke en betere aansluiting bij de doelgroep. Daarnaast is er ook een breder aanbod aan talent en verhoogt de diversiteit de creativiteit.

Je bevindt je in de de leefwereld van NextGenIty: youtube, social media, etc.

NextGenIty spendeert zeeën van tijd op social media, ze gebruiken verschillende mediakanalen en zijn hele dag online. 97 procent van de jongeren kijkt dagelijks naar social video en daarvan kijken negen op de tien via YouTube. Om als merk of bedrijf op te vallen moet je op veel meer plekken aanwezig zijn.

Employer branding: je kan in deze tijd (bijna) niet meer zonder!

Het bedrijfsleven schreeuwt om nieuwe werknemers die excelleren, die creatief zijn, die goed zijn in hun vak, die over de nodige dosis zelfvertrouwen beschikken, die op school de kans hebben gekregen om uit te groeien tot schitterende persoonlijkheden die evenwaardig kunnen samen leven, samen leren en samen werken. Echter is lang niet voor elke werkgever gemakkelijk opgemerkt te worden door werkzoekenenden. Wie in de huidige war for talent overeind wil blijven, kan niet meer zonder employer branding. “Employer branding is het creëren, communiceren en managen van een aantrekkelijk, onderscheidend en authentiek werkgeversimago, zowel bij huidige als potentiële medewerkers” (Schollaert et al, 2016). Hoe beter je in staat bent om te laten zien wat jou onderscheidt en definieert als werkgever, hoe aantrekkelijker je bent voor geschikte NextGenIty personeelsleden.

Wij hebben door ’our business family’ jarenlange ervaring en voeling met jongeren vandaag de dag. En zien dagdagelijks het potentieel dat er in deze maatschappij nog door de mazen van het net glipt. Wij kennen de jongeren, wij begrijpen hen. Wij zijn deel van hen. Jongeren willen een connectie met mensen, bedrijven, merken, etc. die weten waar zij als generatie mee bezig zijn.Wij weten wat de noden en wensen zijn van NextGenIty op de werkvloer.

Dialoog en experience staan bovenop je lijstje

Naast diversiteit merken wij ook dat NextGenity nood heeft aan co-creatie. Als je als organisatie hier al op inzet is dit zeker een pluspunt. NextGenIty wil maar al te graag nieuwe dingen uitproberen, experimenteren en testen of dat werkt. Voor hun is het heel belangrijk dat zij betrokken worden bij het co-designen van producten en diensten, en ze hechten tevens ook veel belang aan het hebben van zeggenschap over hoe dingen in de organisatie gedaan worden. Een horizontale organisatiestructuur daar zullen ze voor tekenen.

Hopelijk ben je nu helemaal mee wat NextGenIty proof precies inhoudt, mocht dat niet zo zijn dan raad ik je zeker aan om ons vorige blog te lezen link toevoegen.