Blog
NextGenIty Says: Sarah Dimani

 

Als we kijken naar de wereld van vandaag, dan zien we dat deze generatie meer dan ooit klaar is voor verandering, wat ons enorm veel hoop geeft. We leven nu in een snel veranderde wereld waar we regelmatig oneindige debatten houden over de toekomstige infrastructuur en toekomst van ons land. Marsen en demonstraties hebben onze stem luider dan ooit doen klinken waardoor we blijven vechten voor verandering op een globale schaal.

Een NextGenIty proof maatschappij is het resultaat van een gemeenschappelijke strijd voor rechtvaardigheid en gelijkheid. We vechten niet enkel voor een betere wereld maar op die manier leren we ook meer over elkaars verschillen en deze ook te appreciëren. In plaats van de maatschappij te polariseren, kunnen we beter focussen op onze gemeenschappelijke factoren en deze vieren.

Om deze maatschappij helemaal NextGenIty proof te maken vragen we om naar ons te luisteren. Meer ruimte, een seat at the table, een open houding maar vooral de wil om te veranderen mag niet ontbreken. Dit in alle lagen van de maatschappij. Representatie is één ding maar ons een deel laten uit maken van het verhaal is duurzamer. Laten we de fout om jonge mensen met een andere huidskleur/ kledingmaat te gebruiken als schone schijn vermijden. Spring niet zomaar op de trendwagon maar wees de verandering en verander van binnenuit. Wij allemaal, en met ‘allemaal’ bedoel ik alle lagen van de media zoals CEO’s, COO’S, marketeers, journalisten, PR, kleine deeltjes van een groter puzzel en het start bij jezelf. We zijn deel van een groter verhaal en in plaats van deze ‘battle’ alleen te voeren, kunnen we beter mekaar de hand rijken en samen een echte reflectie van de maatschappij creëren.

Het is enorm belangrijk dat we opgroeien in een wereld waar onze stem gehoord wordt. We willen onze dromen en passies bereiken, aan een cultuur werken die ons omarmt in al onze diversiteit en waar we gelijke kansen aangeboden krijgen om succesvol door het leven te gaan.

We zouden onze krachten moeten bundelen en onze platformen op de juiste manier gebruiken. We moeten degenen die niet gehoord worden een stem geven. Diegene die onder gerepresenteerd zijn in de maatschappij naar voren schuiven en last but not least de bekrompen mensen bijsturen. Fresh perspectives are everything and ultimately we need to live our own vision of what NextGenIty can be.

- Sarah Dimani