Blog
Content in tijden van Corona

Het is vandaag de werelddag van de Creativiteit en Innovatie. Als we denken aan de moeilijke periode waar wij en bedrijven nu mee geconfronteerd worden door de coronacrisis wordt creativiteit en innovatie nog essentiëler als voorheen. Sommige bedrijven moeten hun Business model volledig aanpassen alsook hun marketingstrategieën.

Veel meer van hun toekomstige of huidige klanten kunnen het huis niet verlaten en spenderen hierdoor ook meer tijd op sociale media en consumeren dus meer online content. Op Instagram en Facebook krijgen live videos bijna dubbel zoveel kijkers als voorheen de crisis. Dit vormt dus een enorme opportuniteit voor zowel de influencers, creatives als de bedrijven. Levis Belgium speelt hier op in door via hun instagram LIVE sessions met Belgische upcoming artiesten te organiseren en streamen.

Influencer marketing is al sinds enkele jaren een gevalideerde strategie die merken helpt om door een samenwerking aan te gaan met kleinere/bekende influencers hun doelgroep en publiek beter te bereiken. Elke nichesector heeft wél een paar of groot aanbod van influencers, het publiek luistert sneller naar hun omdat ze het een authentieker contact vinden en de informatie meer vertrouwen en beschouwen als “mond op mond” aanbevelingen.x

Tijdens de coronacrisis zijn er nog meer bedrijven die dat beroep doen op influencers en creatives omdat zij zelf door de beperkingen van social distancing moeilijk nog originele content kunnen maken door het moeten annuleren en uitstellen van geplande shoots, video’s, partnerships, reizen etc.. Om hun publiek en klanten geëngageerd te houden gaan ze dus samenwerken met influencers die verschillende skills bezitten om ook in deze tijden aantrekkelijke content te kunnen maken. Veel influencers en creatives kopen materiaal om thuis hun eigen studio te cremeren. Andere lifestyle influencers veranderen tijdelijk van topics en niche omdat ze zich moeten aanpassen aan de situatie. Veel influencers en merken beginnen ook met nieuwe formats te spelen zoals IGTV, Youtube, Tiktok video’s etc.

Er zijn heel wat verschillende festivals over de hele wereld afgelast, waardoor veel artiesten hun werk niet meer kunnen uitvoeren of voor hun fans kunnen optreden. Na alle afgelaste muziekfestivals (wereldwijd) is Bob Sinclar de eerste Franse dj die zich bekeerd heeft tot de Live streams op Instagram en Facebook om zijn fans op een andere manier te kunnen bereiken. Dagelijks speelt hij vanuit zijn huis zijn beste sessies van 16u tot 18u en bereikt hij een publiek van ongeveer 30-50.000 live kijkers. Ook andere minder gekende DJ’s doen tijdens de lockdown live DJ sets voor hun publiek. Als we iets kunnen leren van deze creatives, merken en influencers is het om creativiteit thuis in te zetten, iets nieuws te proberen en om ondanks de opsluiting toch nog actief te blijven.